REHAU este lider internaţional şi marcă de prestigiu pentru soluţii pe bază de polimeri în domeniile Construcţii, Automotive şi Industrie. Genereaza progrese continue prin propriile puteri inovatoare şi prin competenţă în tehnica suprafeţelor precum şi în dezvoltarea de materiale şi sisteme. Peste 15 000 de angajaţi în 170 de locaţii de pe întregul glob se angajează să asigure succesul companiei noastre independente.

Domenii strategice

Construcţii

Ca şi lider al furnizorilor de soluţii pe bază de polimeri în segmentul construcţiilor, REHAU revoluţionează sistematic conceptele de ecologie şi economie, design şi funcţionalitate, precum şi siguranţa şi confortul în domeniul construcţiilor. Arhitecţi, proiectanţi, investitori şi comercianţi, utilizatori şi beneficiari profită de pe urma soluţiilor complexe. Prin soluţiile inovative şi integrate, REHAU contribuie la reducerea pierderilor energetice, dar şi la producerea şi utilizarea eficientă a energiei. În domeniul alimentării cu apă şi a evacuării acesteia, specialistul în materie de polimeri garantează transportul sigur şi igienic al produsului alimentar numărul 1, oferă sisteme pentru gospodărirea apei pluviale, evacuarea şi tratarea apelor reziduale.
Automotive
Prin intermediul unor soluţii inteligente sprijinim clienţii noştri în aspiraţiile acestora de a îmbunătăţi sistematic designul, confortul şi siguranţa automobilelor. Acţiunile noastre sunt marcate de încredere şi responsabilitate. Obiectivul nostru este să dezvoltăm soluţii pentru provocările viitorului şi să contribuim astfel la modelarea mobilităţii. Prin reducerea masei componentelor structurale am reuşit să reducem emisiile de CO2. Contribuim la cercetarea posibilităţilor alternative de propulsie, de ex. pe bază de curent sau hidrogen, cu propuneri de soluţii inovative. Modulele multifuncţionale de baterie şi domeniul managementului termic sunt alte domenii de activitate ale REHAU, în care compania noastră acţionează în calitate de partener de încredere al industriei automobilistice.

Industrie

Pentru diferitele aplicaţii din domeniul industriei REHAU s-a impus ca şi sursă de idei inovatoare şi furnizor de încredere al produselor în serie şi al sistemelor. Pe noi ne preocupă mai cu seamă mediile de trai şi de lucru ale viitorului. Împreună cu alte întreprinderi şi instituţii dezvoltăm deja astăzi concepte ale unor soluţii pentru necesităţile generaţiilor viitoare. Datorită posibilităţilor de modelare individuală şi libertăţii în alegerea designului, clienţii REHAU îşi pot da frâu liber creativităţii. Începând cu industria mobilei şi a aparaturii casnice şi până la transportul aerian şi astronautică, noi oferim pachete cuprinzătoare de prestaţii şi servicii.

Academia REHAU

Noi ne sprijinim partenerii în probleme de marketing sau de administrare comercială şi tehnică, stimulând vânzările. Le oferim sprijin la licitaţii şi la proiectarea obiectivelor, organizăm seminarii de instruire şi le punem la dispoziţie soluţii practice, de la programe computerizate personalizate până la standuri de târg.

Cercetare şi dezvoltare

REHAU desfăşoară muncă de cercetare specifică ramurii şi adaptată intereselor clienţilor, dezvoltă materiale, reţete şi procedee noi până la producerea în serie. Îmbinând tehnica aplicaţiilor şi laboratoarele, tehnica procedurilor şi construcţia proprie de unelte şi utilaje, REHAU realizează soluţii de sistem în beneficiul clienţilor.

Inovaţii (selecţii)

– 1998 REHAU fabrică în seria prima aripă din polimeri pentru Audi A2
– 2000 Primul profil de ferestre Clima-Design certificat de Institutul pentru Casa Pasivă
– 2001 Uşi-rulou glisante RAUVOLET-metallic-line
– 2002 Sistem pentru faţade REHAU-Polytec 50
– 2003 Sisteme de schimbătoare de căldură pentru aer şi pământ AWADUKT Thermo
– 2004 Cea mai nouă tehnică de îmbinare pentru faţade de sticlă cu suprafaţă mare
– 2004 Premiul Division-Award pentru sistemul de management al coliziunii – Automotive
– 2005 RAUVOLET- acoustic-line, rulou silenţios glisant pentru dulapuri
– 2006 Căminul AWA cu DN 1000, cămin polimer pentru ape uzate cu un diametru de un metru
– 2007 Ski-Line – trambulină inovativă (combinaţie între o bandă de iarnă care se poate răci şi o bandă de vară).
– 2008 premiera mondială a GENEO – un sistem de profile de ferestre cu armătură din materialul hightech RAU-FIPRO.
– 2009 sistemul de pavare terase RELAZZO pe baza materialului compozit WPC RAU-WOOD; RAUTITAN, sistem de instalare inovativ cu fitinguri din polimer
– 2010 pompa de căldură REHAU completează programul de încălzire şi răcire eficient din punct de vedere energetic

Sedii:

Austria: 2 birouri de vânzări, 1 fabrică, 1 sediu administrativ
Germania: 16 birouri de vânzări, 11 fabrici, 2 sedii administrative, 3 centre de logistică
Europa de Sud-Est: 1 sediu administrativ, 24 de locaţii incluzând 2 centre de logistică şi 3 fabrici în 19 ţări
Europa: 86 birouri de vânzări, 25 fabrici, 11 sedii administrative, 6 centre de logistică
în întreaga lume: 132 birouri de vânzări, 42 fabrici, 16 sedii administrative, 9 centre de logistică