Colector solar cu tuburi vidate Vitosol 200-T 3 m2

Pachetul Contine :

viessmann-vitosol-200t-intergrated-02202636l

 • set racordare
 • grup de pompare solar ST 15/6 cu automatizare
 • separator aer si armature de umplere
 • aerisitor
 • set conducta de legatura, l = 1 metru
 • vas de expansiune 25 litri 10 bar
 • agent Tyfocor, bidon de 25 litri

Pachetul NU Contine :

 • SUPORTI ACOPERIS ( solicitati oferta suport de acoperis functie de tipul de tigla)

Vitosol 200-T este un colector solar cu tuburi vidate de inalta eficienta care functioneaza pe principiul tubului termic (Heatpipe)

Colectorul solar cu tuburi vidate Vitosol 200-T Tip SP2A permite o instalare deosebit de flexibila datorita independentei fata de pozitia de montaj . Acesta este adecvat pentru montajul pe fatade, terase, balcoane si acoperisuri, atat pentru aplicatii din sectorul rezidential cat si cel comercial. Prin designul elegant devine un element arhitectural atractiv.

Un avantaj deosebit al colectorului solar Vitosol 200-T Tip SP2A consta in posibiltatea montajului pe fatade cu posibilitatea de rotire a suprafetei de absorbtie cu  ± 25 Grade pentru a maximiza utilizarea energiei solare. Pentru montajul pe balcoane este utilizat un modul special (1,26 m² suprafata de absorbtie) cu o inaltime constructiva redusa.

Transfer termic maxim la Vitosol 200-T Tip SP2A prin schimbatorul de caldura Duotec

Pentru transferul termic maxim, colectorii sunt incadrati perfect in schimbatorul de caldura Duotec din otel inoxidabil. Acesta preia caldura eficient si o cedeaza agentului din colector.

Montaj rapid si simplu

Montajul pe acoperisuri al colectorului Vitosol 200-T este simplificat datorita carligelor si al ancorelor de montaj Viessmann din otel inoxidabil.

Montajul  colectorului Vitosol 200-T se poate face foarte rapid deoarece sunt necesare in total numai 2 sine. De asemenea, inlocuirea tuburilor vidate se poate face si fara a deschide carcasa colectorului. Noile capace de sustinere a tuburilor  pe sine impiedica posibila alunecare a acestora.

Racordarea uscata a tuburilor vidate la colector permite inlocuirea rapida si simpla a tuburilor chiar si in cazul in care instalatia este plina.

Avantaje la prima vedere

 • siguranta crescuta in exploatare datorita functionarii pe principiul tubului termic (Heatpipe)
 • racordare “uscata” fara contact direct intre agentul termic solar si tubul termic, inlocuirea tuburilor individuale se poate efectua fara a goli instalatia
 • suprafata necesara pentru montaj mai mica decat in cazul panourilor plane
 • eficienta ridicata constanta, fara risc de murdarire. Suprafetele de absorbtie sunt protejate impotriva murdariei
 • carcasa din aluminiu
 • utilizare universala, colectorii sunt independenti fata de pozitia de montaj
 • in cazul montajului pe terase sau fatade constituie un element arhitectural atractiv
 • asigurarea tuburilor vidate impotriva alunecarii prin sistemul de fixare cu sina
 • instalare simpla si rapida si orientare rapida a absorberului cu ajutorul indicatorului de unghi de pe  tuburi.

im_1183_1_colector-solar-cu-tuburi-vidate-vitosol-t-m

Colector solar cu tuburi vidate Vitosol 300-T 3 m2

Viessmann ofera prin Vitosol 300-T un colector solar cu tuburi vidate de inalta performanta, care satisface cele mai inalte standarde de eficienta si performanta

Archiexpo

Colectorul solar Vitosol 300-T (Tip SP3B) ofera o inalta eficienta energetica  datorita peliculei antireflex de pe ambele parti ale tubului vidat si datorita posibilitatii de rotire a suprafetei de absorbtie cu  ± 25 Grade. La eficienta energetica ridicata contribuie si colectorul din cupru. Acesta este conceput in special pentru sisteme foarte eficiente in conditii de spatiu reduse.

Vitosol 300-T se deosebeste prin siguranta ridicata in exploatare. De exemplu, functia automata de decuplare termica se activeaza in cazul in care nu se mai asigura preluarea caldurii pe o perioada mai lunga cu radiatie solara puternica.

Siguranta ridicata in exploatare datorita principiului tubului termic (Heatpipe)

Racordarea uscata a tuburilor vidate la colector, continutul redus de agent din colector si functia automata de decuplare termica garanteaza o siguranta ridicata in exploatare. De aceea, Vitosol 300-T este recomandat si pentru montajul in instalatii cu preluare mai redusa a caldurii pe o perioada mai lunga de timp  (de exemplu la scoli sau universitati).

La functionarea pe principiul tubului termic mediul de transfer termic solar nu parcurge direct tuburile vidate. In schimb, un mediu de transfer termic vaporizeaza in tubul termic, sub absorber si cedeaza caldura mediului de transfer termic solar (Tyfocor, de ex.) prin intermediul unui schimbator de caldura dublu – Duotec.

Transfer termic maxim prin schimbatorul de caldura Duotec

Pentru un transfer termic maxim, colectorii sunt incadrati perfect de schimbatorul de caldura Duotec din cupru (patentat). Acesta preia caldura foarte eficient si o cedeaza agentului din colector.

Durata de viata peste medie

Vitosol 300-T este conceput pentru o durata de viata peste medie. Aceasta este asigurata de materiale de inalta calitate, rezistente la coroziune, ca de exemplu sticla, aluminiu, cupru si  otel inoxidabil. Suprafata de absorbtie este integrata in tubul vidat, ceea ce o protejeaza de intemperii si murdarie si asigura utilizarea eficienta a energiei pe termen lung.

Montaj rapid si simplu

Montajul pe acoperisuri al colectorului Vitosol 300-T este simplificat datorita carligelor si al ancorelor de montaj Viessmann din otel inoxidabil.
Noile carlige pentru acoperis se insurubeaza direct pe capriori si permit adaptarea perfecta a colectorilor la inclinarea acoperisului.

Montajul  colectorului Vitosol 300-T se poate face foarte rapid datorita sinelor de montaj.
Noile capace de sustinere  a tuburilor  pe sine impiedica posibila alunecare a acestora.

Racordarea uscata a tuburilor vidate la colector permite inlocuirea rapida si simpla a tuburilor chiar si in cazul in care instalatia este plina.

Avantaje la prima vedere

 • colector cu tuburi vidate cu functionare pe principiul tubului termic Heatpipe, de o inalta eficienta, cu functie de decuplare termica pentru o exploatare sigura
 • suprafete de absorbtie integrate in colector, rezistente la murdarie
 • transfer termic eficient prin schimbatorul de caldura din cupru, Duotec
 • orientarea optima catre soare a suprafetei de absorbtie
 • racordare “uscata” fara contact direct intre agentul termic solar si tubul termic, inlocuirea tuburilor individuale se poate efectua fara a goli instalatia
 • culoarea albastru inchis atat a carcasei colectorului cat si a suprafetelor de absorbtie ofera o imagine de ansamblu unitara
 • izolatia eficienta a carcasei colectorului minimizeaza pierderile de caldura
 • montaj simplu si rapid datorita sistemelor de montaj si legatura Viessmann