RAUPIANO PLUS

RAUPIANO PLUS îndeplineşte cele mai înalte standarde pentru izolaţia fonică în conformitate cu VDI 4100 şi previne sunetele de curgere deranjante. Cu nivele de zgomot sub 20 dB (A), sistemul îndeplineşte deja de astăzi cerinţele de mâine.

 • Trei straturi funcţionale ale ţevii asigură scurgerea, absorb sunetele şi garantează o pozare sigură chiar şi la temperaturi de -10 °C
 • Piesele speciale optimizate hidraulic asigură capacitatea optimă de evacuare şi un nivel mic de zgomot al sunetelor de curgere
 • Bridele de fixare speciale şi patentate atenuează în mod eficient transmisia sunetelor
 • Coturile cu pereţii armaţi asigură debitele acolo unde sunt necesare pentru minimalizarea volumului de depuneri

Rentabilitate

 • Îmbinare prin mufare şi gama de lungimi potrivite economisesc timp de pozare: Economie de timp de 30% faţă de conducta turnată SML obişnuită
 • Pozare analog sistemului HT
 • Trecere la sistemele HT şi KG fără piesă de trecere specială
 • Soluţii anti-incendiu eficiente şi certificate

Sistem complet de la case unifamiliale până la proiecte mari

 • Siguranţă de pozare şi de rupere chiar şi temperaturi de până la -10 °C
 • Sortiment variat de la DN 40-200
 • Rezistenţă la apă fierbinte, rezistenţă chimică şi la coroziune
 • Se poate utiliza ca şi conductă de aspiraţie centralizată, inclusiv numeroase articole ca şi accesorii

Canalizarea clădirilor cu RAUPIANO PLUS

Conductele RAUPIANO PLUS dispun de o structură de perete inovativă cu trei straturi:

 • Strat interior din PP rezistent la frecare şi cu un grad înalt de glisare
 • Strat intermediar cu rigiditate crescută, din PP întărit cu minerale ca materiale de adaos pentru absorbţie fonică
 • Strat exterior din PP cu duritate la lovire şi rezistenţă la şoc

Cu aceste caracteristici, sistemul oferă cele mai bune valori de izolaţie fonică,  pozare sigură la temperaturi de până la -10 °C şi dispune de un grad înalt de rigiditate al conductelor (rigiditate inelară >4 kN/m² conform DIN EN ISO 9969). Conductele de evacuare RAUPIANO PLUS sunt potrivite pentru instalaţiile de canalizare conform DIN EN 12056 şi DIN 1986-100 utilizate în interiorul clădirilor şi pentru pozarea în sol, la interiorul şi exteriorul structurii clădirii. De la case individuale până la proiecte mari, pentru construcţii noi şi pentru proiecte de reabilitare.

Dimensiunile sistemului de canalizare corespund DIN EB 1451-1 şi astfel sunt compatibile cu sistemele HT şi KG disponibile în comerţ

Componentele sisitemului

Piese speciale pentru conducte

Un program complet de fitinguri cu dimensiunile DN 40, DN 50, DN 75, DN 90, DN 110, DN 125, DN 160 şi DN 200, care acoperă aproape toate tipurile de utilizări.

Piesele speciale optimizate hidraulic asigură capacitatea optimă de evacuare şi soluţii rentabile, precum şi soluţii care economisesc spaţiu. Ramificaţiile simple speciale cu rază internă au o capacitate mare de evacuare şi de aceea pot evacua până la 20% mai multe obiecte sanitare decât ramificaţiile obişnuite.

Coturile RAUPIANO PLUS cu dimensiunile nominale DN 90 până la DN 125 sunt prevăzute cu o grosime suplimentară a pereţilor în zona fonică critică şi asigură valori fonice extraordinare.

Prindere

În ceea ce priveşte sunetele de scurgere din conducte, zgomotul transmis prin aer stă de zeci de ani în prim-plan. Pentru a elimina astfel de sunete, s-au utilizat conducte foarte grele cu o densitate foarte mare. În domeniul izolaţiei moderne a clădirilor s-a demonstrat că trebuie luată în considerare încă o componentă fonică şi sunetul care se propagă printr-un corp solid reprezintă un factor important. Prinderea patentată cu coliere cu capacitate mare de fonoabsorbţie, formată dintr-o bridă de ghidaj şi una de fixare, minimalizează transmiterea sunetelor propagate printr-un corp solid. Astfel sunt îndeplinite cerinţele pentru protecţia fonică conf. DIN 4109 (30dB(A)) şi cerinţele mult mai stricte ale directivei VDI 4100 (20dB(A)). Certificatul de verificare al Institutului Fraunhofer confirmă: Protecţie fonică la cel mai înalt nivel.

Protecţie împotriva incendiilor

Protecţia preventivă împotriva incendiilor, care izolează conductele împotriva fumului şi gazelor emanate de flăcări, reprezintă o obligaţie în orice clădire cu mai multe etaje. RAUPIANO PLUS îndeplineşte cu uşurinţă aceste obligaţii. Manşetele anti-foc testate, de la DN 50 până la DN 200 se montează flexibil pe pereţi şi plafoane, sau se pot betona în betonul brut. Foarte practice: realizarea efectivă a protecţiei la incendiu se poate controla dintr-o privire. În caz de incendiu, de la o temperatură de aprox. 160 °C materialul special îşi expandează de 18 ori volumul şi sigilează golul conductelor. Astefel, propagarea incendiului la etajele superioare este prevenită.