WILO este producător de top în domeniul pompelor şi sistemelor de pompare pentru instalaţiile de încălzire, climatizare şi răcire, alimentării cu apă şi evacuării apei uzate. Numele WILO este echivalentul traditiei si competentei si este sinonim cu inovatiile semnificative cum ar fi: prima pompa de circulatie pentru incalzire sau prima pompa de circulatie cu variatie electronica a turatiei. In domeniul alimentarii cu apa WILO a dezvoltat prima pompa submersibila din inox si materiale compozite.

Fondată în 1872, ca fabrică de produse din cupru şi alamă de către Louis Opländer, compania are reprezentanţe în mai mult de 60 de ţări şi peste 6.700 de angajaţi. În anul 2011, cifra de afaceri a fost de 1.07 mld euro.
Progresul tehnologic al companiei are un lung istoric, acesta datând de aproape 140 de ani. La Wilo, ideile vizonare sunt transformate în soluţii inteligente şi inovaţii care stabilesc punctele de referinţă din industrie. Produsele Wilo reprezintă calitate premium, uşurinţă în utilizare şi eficienţă energetică.

La Wilo, cheia succesului o reprezintă oamenii, care îşi folosesc inventivitatea şi experienţa alături de companie. În toate locaţiile din lume, Wilo dovedeşte cu rezultate, ingeniozitatea muncii în echipă a specialiştilor care lucrează pentru companie.
În România, Wilo este prezentă din anul 1998.
Wilo are o istorie lungă şi o tradiţie pe măsură. Iată câteva dintre cele mai importante momente din istoria companiei.
1872 – Este fondată compania ‘Messingwarenfabrik Louis Opländer Maschinenbau’
1928 – Prima pompă de circulaţie din lume
1950 – Apariția primului motor complet imersat în ulei
1984 – Achiziționarea și preluarea producătorului francez de pompe Salmson
1988 – Apariția primei pompe de circulaţie cu turație variabilă
2000 – Înfiinţarea WILO LG Pumps Ltd., Korea
2001 – Prima pompă din lume de înaltă eficienţă pentru încălzire, climatizare şi răcire. Primul motor submersibil pentru canalizare cu circuit de răcire închis ermetic.
2003 – Achiziționarea și preluarea companiei EMU Group, Hof
2005 – Achiziționarea și preluarea companiei Mather & Platt, India
2006 – Achiziționarea și preluarea Circulating Pumps Limited & CCD Pumps Limited, Anglia
2009 – Wilo lansează sistemul inovator descentralizat de încălzire Wilo Geniax
La Wilo, responsabilitatea socială este parte a unei afaceri durabile de dezvoltare, pentru implicarea comunităţii noastre în diverse acţiuni.
Wilo este prezentă în 50 de ţări de pe toate continentele lumii. Peste tot, suntem conştienţi de responsabilităţile noastre şi întotdeauna le luăm în serios. Aceste responsabilităţi sunt stabilite în principiile noastre pentru dezvoltarea durabilă a companiei.
Ne îndeplinim responsabilităţile sociale prin activităţi caritabile, prin sprijinirea iniţiativelor tinerilor, acţionând transparent.
Wilo este implicată în diverse programe naţionale şi internaţionale pentru cultură, educaţie şi ajutor pentru dezvoltare.