Daikin este un producător şi furnizor de echipamente HVAC (încălzire, ventilaţie şi aer condiţionat), inclusiv pompe de căldură şi soluţii de refrigerare, deținând poziția de lider la nivel global. Compania furnizează soluţii inovatoare şi superioare de climatizare, pentru a satisface nevoile în schimbare ale clienţilor rezidenţiali, comerciali şi industriali.

Daikin Central Europe se află în Brunn am Gebirge, lângă Viena, Austria. Compania a fost înfiinţată în 1999 şi are rolul unui sediu regional pentru 15 ţări din Europa Centrală şi de Est (ECE). Aproximativ 180 de angajaţi din cele 6 birouri DAIKIN din Brunn am Gebirge, Praga, Bratislava, Budapesta, Zagreb şi Bucureşti se ocupă de vânzările şi service-ul produselor Daikin din Albania, Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Kosovo, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Republica Cehă, România, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

Daikin Central Europe a încheiat anul fiscal 2013 cu o cifră de afaceri de 127 milioane EUR.

GAMA DE PRODUSE

Pentru clienţii rezidenţiali:
• Sisteme de aer condiţionat split pentru răcire şi încălzire
• Pompe de căldură (aer-apă, sursă subterană şi hibride) şi sisteme cu panouri solare DAIKIN Altherma
• Soluţii de încălzire ROTEX (pompe de căldură aer-apă, hibride şi cu sursă subterană, centrale termice pe ulei şi pe gaz, sisteme cu panouri solare şi încălzire sub pardoseală)
• Purificatoare de aer inclusiv echipamente de umidificare a aerului
Pentru aplicaţiile comerciale şi industriale:
• VRV
• Sky Air pentru clădiri comerciale şi de servicii
• Sisteme aplicate: sisteme hidronice, agregate de răcire
• Unităţi de condensare
• Refrigerare: răcire pentru supermarketuri, refrigerare normală şi congelare
• Sisteme de ventilaţie Toate produsele Daikin sunt produse într-o manieră ecologică şi au o eficiență energetică sporită.

TEHNOLOGIILE LIDER

• Daikin este recunoscută pentru abordarea pionierească a dezvoltării de produse şi pentru calitatea şi versatilitatea de neegalat a soluţiilor sale integrate. De la eficienţa compresoarelor şi tehnologia inverter, până la cele mai recente realizări în domeniul agenţilor frigorifici şi al proiectării produselor pentru eficienţă sezonieră, Daikin se află în fruntea eficienţei energetice şi a inovaţiei.
o Compresoare
o Pompe de căldura
o Tehnologia Inverter
o Agent de refrigerare
o Eficienta sezoniera
o VRV

In 1924 Akira Yamada pune bazele companiei Osaka Kinzoku Kogyosho Ltd. in 1936 se foloseste primul sistem de aer conditionat pentru trenuri, iar in 1951 Daikin este prima companie japoneza ce produce in serie sisteme de climatizare tip dulap si de fereastra. Inovatia continua in 1957 cand incepe dezvoltarea primului compresor rotativ japonez.

Compania incepe dezvoltarea si in sectorul incalzirii, astfel ca in 1958 se lanseaza pe piata locala si internationala pompa de caldura.

Sunt initiate actiunile de extindere a companiei in Europa, in 1967 fiind inaugurat un centru de coordonare a vanzarilor din Malta.

1969 reprezinta anul in care incepe dezvoltarea sistemelor multisplit. Extinderea grupului continua, Ostend, Belgia fiind urmatoarea locatie in care Daikin infiinteaza o fabrica pentru productie si asamblare.
Se lanseaza primul sistem VRV – Volum de Refrigerent Variabil – in 1982.

In 1999 se inaugureaza la Viena DACE – Daikin Central Europe ca si companie de vanzari responsabila pentru piata central si est europeana, care administreaza in acest moment 14 tari, acoperind 1.013.943 km2 (de 12 ori suprafata Austriei).